برچسبها:
وقتی می گوییم «اللهم فکّ کلّ أسیر»
آزادی همه اسیران را از خدا می خواهیم
یعنی حتی سرنوشت آن مرغ دریایی مهاجری که از روسیه به سمت دریاچه بختگان می آید
و گرفتار صیاد شده است
و آزادی آن آهوی مادری که شکار شده است
برایمان مهم است
و برایشان دعا می کنیم،
چه برسد به...
دختر شش ماهه فلسطینی که ناجوانمردانه همراه خانواده و وطنش محاصره شده است
منبع: مضمون قریب به متن یکی از سخنرانیهای رضا امیرخانی
*چرا مرگ برآمریکا؟
وبگاه “مرگ بر آمریکا سیاست روز ماست” نوشت:
چرا مرگ بر آمریکا: چون آزادی در آمریکا یعنی تایید اعمال و کردار اسرائیل در فروختن اعضای بدن نوجوانان فلسطینی در بازار سیاه و اگر آمریکا در این موارد سکوت میکند به خاطر حرمت گذاشتن به زندگی انسانی است که با این پیوند زندگی دوباره ای به دست می آورد و این یعنی حقوق بشر امریکایی.
چرا مرگ بر آمریکا: چون آزادی در آمریکا یعنی اینکه بگویند ما فقط زبان و چماق داریم و گوشی برای شنیدن نداریم و بقیه کشورها باید فقط گوشی برای شنیدن و دستی برای گرفتن هویچ داشته باشند و داشتن زبان برای آنها را سلاحی تروریستی می دانند که اگر این زبان سخن از مقاومت علیه سلطه گری آمریکا بگوید اول باید تحریم اقتصادی شود و بعد هم طبق بند هفتم منشور سازمان ملل باید پرونده آنها به شورای امنیت برود برای انجام حمله نظامی احتمالی به آن کشور.


اما، پس از آنکه مقام معظم رهبری در جمع فرماندهان سپاه، از «نرمش قهرمانانه» سخن گفتند، قبح مسئلهٔ رابطه با آمریکا در میان اقشار تندرو و کاسههای داغتر از آش نیز شکست و حالا وقت آن رسیده که فرهنگ استکبار ستیزی در بطن جامعه دچار تغییراتی شود و مردمی که سی سال به توصیهٔ امام راحل، در مقابل آمریکا ایستادگی کردند اکنون بنا به ضرورت، تغییر تاکتیک دهند و همانطور که همیشه پیش قراول بودهاند، اکنون نیز در اجرای سیاستِ «نرمش»، از دستگاه دیپلماسی سبقت بگیرند.
از زمان تصرف سفارت آمریکا و در جوّ انقلابی آن دوران، شعار «مرگ بر آمریکا» به شعار اصلی مردم ایران تبدیل شد که در مناسبتهای گوناگون با فریاد زدن این شعار، انگیزه و شور مضاعف پیدا میکردند. در دوران جنگ تحمیلی نیز این شعار نوستالوژی آزادگی و استکبار ستیزی را به همراه داشت و رزمندگان از آن انرژی میگرفتند. اما پس از اتمام جنگ تحمیلی، مردم نتوانستند عادت خود را کنار بگذارند و در راهپیماییها و مناسبتهای ملی همچنان آرزوی مرگ برای آمریکا را فریاد میزدند تا جایی که این شعار به رکن اصلی نماز جمعهها تبدیل شد.
مدتی است که پیامکهایی با مضمون انتقاد از جملهٔ «مرگ بر آمریکا» در بین مردم ردّ و بدل میگردد، در شبکههای اجتماعی هم، این شعار توسط اکثریت کاربران نکوهش میشود. نقد مردم به این شعار، عمدتاً از ناحیهٔ جمله بندی و بار معنایی خاصی است که وجههٔ بین المللیِ مردم نوع دوست ایران را زیر سوال میبرد. برای مثال چندی پیش، یکی از کاربران فیسبوک در یک استاتوس، مراسم هفتگی ادیان را با هم مقایسه کرده و مدعی شده بود که در سراسر جهان، پیروان ادیان گوناگون، یک روز در هفته به عبادت جمعی میپردازند و برای همهٔ انسانها، آرزوی سلامتی و شادکامی میکنند، اما شعار مرگ بر آمریکا، آن هم در یک فریضهٔ عبادی، میتواند به چهرهٔ مسلمین خدشۀ جبران ناپذیری وارد کند.
اکنون این نگاه فراگیر شده و به بخشی ازفعالین و خواص سیاسی نیز تسرّی یافته است، بطوریکه در روزهای گذشته شاهد انتقاد نوهٔ امام از این شعارِ دوپهلو بودیم. در واقع نعیمه اشراقی، پیشنهاد داده بود که به افتخار ورود به دنیای دیپلماسی جدید و گفتمان صلحجویانه و قهرمانانه، شعار مرگ بر آمریکا را از بلند گوهای نماز جمعه حذف کنیم.
به نظر میرسد وقت آن رسیده که کمپینهایی به منظور حذف این شعار ابهام آمیز و با هدف ایجاد اخوت و دوستی بین مردم ایران و آمریکا، شکل بگیرد تا جهانیان بدانند، مردم ایران منادی فرهنگ صلح و دوستی بوده و هستند و خواهند بود. فقط در این مسیر به عزم عمومی و جرأت تابو شکنی نیاز داریم که این امر مستلزم حضور آحاد مردم در یک جنبش فراگیر، در جهت بهبود وجههٔ ایران میباشد.
امشب رحمت دوست جاریست
مانند رود
نه
مانند باران
اگر دلتان لرزید
بغضتان ترکید
کسی اینجا
محتاج دعاست
التماس دعا...

طبقه بندی: اعیاد و مناسبت های مذهبی،
برچسب ها: شب قدر،
سیمای نماز (بخش اول)
ارزش و عظمت نماز
بى تردید ، در میان عبادات و مسائل معنوى و ملكوتى ، نماز از ارزش و اهمیّت خاصّى برخوردار است .
به اندازه اى كه به نماز سفارش شده به چیزى سفارش نشده است .
نماز وصیّت حضرت حق ، و انبیا و امامان ، و عارفان و عاشقان ، و ناصحان و حكیمان است .
كتابى از كتاب هاى آسمانى حق خالى از آیات مربوط به نماز نیست .
از برنامه هاى بسیار مهمّ كتاب هاى عرفانى و اخلاقى و مخصوصاً كتب حدیث ، نماز است .
معارف الهى ، انسان بى نماز را انسان نمى دانند ، و هر بى نمازى را مستحقّ عذاب ابد و محروم از بهشت دانسته و بلكه جداى از نماز را حیوانى پست و موجودى تهیدست و تیره بختى بیچاره به حساب مى آورند .
نماز در زندگى و حیات انسان به اندازه اى ارزش دارد كه اولیاى الهى براى یك لحظه از آن غافل نبودند و از هر راهى كه ممكن بود دیگران را هم به این عبادت ملكوتى تشویق مى كردند .
نماز با این كه به غیر مكلّف واجب نیست ولى به خاطر ارزش و اهمیّتى كه دارد امامان معصوم دستور مى دادند كه فرزندتان را از شش ـ هفت سالگى به جهان نماز ببرید و آنان را به سفر در این عرصه گاه معنوى تشویق كنید :
* عَنْ مَعاوِیَةَ بْنِ وَهَب قالَ : سَأَلْتُ اَباعَبْدِاللّهِ(علیه السلام) فى كَمْ یُؤْخَذُ الصَّبِىُّ بَالصَّلوةِ ؟ فَقالَ : فیما بَیْنَ سَبْعَ سِنینَ وَ سِتَّ سِنینَ(1) .
معاویة بن وهب كه از بزرگان اصحاب امام ششم است از حضرت باقر (علیه السلام)مى پرسد : در چه زمانى كودكان خود را متوجّه نماز كنیم ؟ حضرت مى فرماید : در هفت و شش سالگى .
عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِم عَنْ اَحَدِهِما (علیهم السلام) فِى الْصَبِىِّ مَتى یُصَلّى ؟ قالَ : اذا عقل الصَّلوةَ . قُلْتُ : مَتى یَعْقِلُ الصَّلوةَّ وَ تَجِبُ عَلَیْهِ ؟ قالَ لِسِتَّ سنین(2) .
محمّد بن مسلم كه از یاران بى نظیر امامان است ، از حضرت باقر یا حضرت صادق (علیهما السلام) مى پرسد : كودك در چه زمانى نماز بخواند ؟ حضرت مى فرماید : وقتى كه نماز را بفهمد . عرضه مى دارد : چه زمانى مى فهمد تا خواندن نماز بر او لازم باشد ؟ امام مى فرماید : در شش سالگى .
عَنِ الْحَلَبى ، عَنْ اَبى عَبْدِلله(علیه السلام) عَنْ اَبیهِ قالَ : اِنّا تَأْمُرُ صِبْیانَنا بِالصَّلوةِ اِذا كانُوا بَنى خَمْسِ سِنینَ ، فَمُرُوا صِبْیانَكُمْ بِالصَّلوةِ اِذا كانُوا بَنى سَبْعِ سِنینَ .
حلبى از راویان بزرگوار شیعه است از امام صادق (علیه السلام) نقل مى كند كه حضرت از پدر بزرگوارشان امام باقر (علیه السلام) روایت مى كنند كه ما فرزندانمان را در سن پنج سالگى به نماز امر مى كنیم ، پس شما آنان را به وقت هفت سالگى به دنیاى نماز حركت دهید .
روایات بسیار مهمّ كتاب هاى پرارزش حدیث از سبك شمردن نماز شدیداً نهى مى كنند :
عَنْ اَبى جَعْفَر (علیه السلام) قالَ : لا تَتَهاوَنْ بِصلوتَكَ فَاِنَّ النَّبِىَّ (صلى الله علیه وآله وسلم) قالَ عِنْدَ مَوْتِهِ : لَیْسَ مِنّى مَنِ اسْتَخَفَّ بِصَلوتِهِ ، لَیْسَ مِنّى مَنْ شَرِبَ مُسْكِراً ، لایَرِدُ عَلَىَّ
ــــــــــــــــــــــــــــ
1 ـ وسائل الشیعه : ج 3 / ص 12 .
2 ـ وسائل الشیعه : ج 3 / 12 .
بهشتیان
منبع: کتابخانه دیجیتال

رمضان مبارک
وقتی که قراره این یک ماه آمادگی و تمرینی باشه برای گفتن : دنیا ، یادم ترا فراموش
و برنده شدن ؛
...شرط روی بهشت است و آرامش
نظرات شما عزیزان: